ریفاند یا پس گرفتن مبلغ اپلیکیشنفی، شهریه یا دیپوزیت (که به عنوان یکی از شروط پیش ثبت نام برخی از دانشگاهها به حساب میآید)، گاهی اوقات میتواند چالش بزرگی باشد به خصوص هنگامی که پرداخت این مبلغ در کشوری صورت میپذیرد که مراودات مالی کشور ما با آن، از قوانین به شدت سخت گیرانهای تبعیت میکند.
در نظر داشته باشید که طبق قوانین مبارزه با پولشوئی بازپرداخت و عودت مبالغ باید حتما به همان حسابی باشد که از آن پرداخت اولیه صورت گرفته است. این مسئله با توجه به شرایط تحریم ها کاری بسیار سخت برای ایرانیان است.
ما مفتخریم که میتوانیم شما را در امر ریفاند مبالغ پرداختی یاری کنیم زیرا
با توجه به سابقه شفاف مالی و رعایت قوانین مربوط به فینترک (Financial Transactions and Reports Analysis Centre of Canada )
این توانایی را داریم که حتی اگر پرداخت ادمیشن فی، دیپوزیت و شهریه از طریق یونیفی صورت نگرفته باشد هم اقدام به پیگیری ریفاند
وجوه پرداختی شما بکنیم و در سریعترین زمان ممکن مبلغ را به حساب شما بازگردانیم
اگر علت درخواست ریفاند شما انتخاب یک دانشگاه بهتر در همان شهر یا کشور مطبوعتان باشد خیلی کار سختی در پیش ندارید و اگر عجلهای برای ریفاند وجه پرداختی نداشته باشید نهایتا پس از انجام امور افتتاح حساب در کشور مقصد میتوانید اقدام به ریفاند مبلغ بکنید، اما شرایط وقتی سخت میشود که بخواهید فورا مبلغ پرداختی را ریفاند کنید، یا به طور کلی قصد ادامه تحصیل در کشوری دیگر را داشته باشید و یا از آن بدتر اتفاق ناراحت کنندهای مثل ریجکت ویزای تحصیلی پس از اخذ پذیرش از دانشگاه برای شما پیش بیاید. در این صورت است که پس گرفتن مبلغ پرداخت شده کاری دشوار خواهد بود زیرا بر اساس قوانین مبارزه با پولشوئی مبلغ ریفاند تنها به حسابی بر میگردد که تراکنش پرداخت شهریه یا دیپوزیت از آن صورت گرفته است.
در مقاله پرداخت اپلیکیشن فی، به روش های مختلف انتقال وجه پرداختهایم و در همان مقاله به طور مفصل به این موضوع پرداختهایم که چرا استفاده از روشهای ارزی و غیر ریالی میتواند برای شما مشکل آفرین باشد. یکی از دلایل مهمی که در اینجا قرار است به طور کامل به آن بپردازیم مسئله پس گرفتن و ریفاند ادمیشن فی شهریه و یا وجه دیپوزیت است.
در چه شرایطی مبلغ ادمیشنفی، شهریه یا دیپوزیت قابل استرداد است
ابتدا بهتر است مواردی را بررسی کنیم که در آنها احتمال ریفاند وجه پرداختی وجود دارد:
ریفاند ادمیشن فی
مبلغ ادمیشن فی یا همان اپلیکیشن فی در اغلب موارد قابل استرداد نیست زیرا در واقع مبلغی است که دانشگاه مقصد به عنوان کارمزد بررسی مدارک تحصیلیتان از شما اخذ میگردد. البته شرایط خاصی وجود دارد که امکان پس گرفتن مبلغ ادمیشن وجود دارد یکی از آنها موقعی است که دیرتر از موعد اقدام به پرداخت ادمیشنفی کردهاید یا برای مثال مدارک شما به خاطر نقص مدرک و قبل از بررسی و صحت سنجی برگشت خورده است و شما نیز از ادامه روند پشیمان شدهاید. البته این شرایط را به عنوان حکم قطعی در نظر نگیرید و در مورد آن تحقیق کنید. حالت دیگری که ممکن است پیش آید زمانیست که بیشتر یا کم تر از حد مشخص شده پول پرداخت کردهاید.
ریفاند شهریه یا دیپوزیت
برخی از دانشگاهها برای تکمیل پروسه ثبت نام مبلغی را به عنوان دیپوزیت از دانشجویان دریافت میکنند که در واقع بخشی از شهریه ترم اول تحصیلی در آن دانشگاه میباشد که هم از طرف نشان دهنده تمکن مالی دانشجوست و هم اطلاعات نسبتا دقیقی از تعداد ورودیهای ترم جدید تحصیلی را برای دانشگاه محرز میسازد و معمولا پس از گذراندن ترم اول این مبلغ قابل ریفاند است و یا به عنوان بخش یا تمام شهریه یک ترم به حساب میآید.
حال این امکان وجود دارد که شما پس از ثبت نام اولیه در یک دانشگاه به هر دلیلی نخواهید تحصیلتان را در آن دانشگاه ادامه دهید و به دنبال ریفاند مبلغ پرداخت شده باشید.
بهترین روش ریفاند مبالغ ادمیشنفی، شهریه و یا دیپوزیت
شیوههای متداول ریفاند یک مبلغ، در مورد ریفاند وجوه پرداخت شده به یک دانشگاه نیز برقرار است. پس از طی امور اداری مشخص و با اعلام یک شماره حساب مبلغ به حساب شما واریز میشود.
در وهله اول مشکلات مربوط به انجام تراکنشهای مالی گریبانگیر اشخاصی خواهد بود که بخواهند به طور شخصی اقدام به انجام ریفاند بکنند زیرا همانطور که به آن اشاره شد به خاطر وجود تحریمها عملا این کار برای یک فرد ایرانی کاری غیر ممکن است و باید از طریق واسطه انجام شود.
داشتن کارت های اعتباری و دبیتکارتهای خارجی برای ما بسیار هزینهبر بوده و از طرفی گیفکارتها هم محدودیتهای خاص خود را دارند.
بانکداری اینترنتی ما از بانکداری اینترنتی جهانی جداست. همانطور که میدانید اغلب به IP های ایرانی خدماتی ارائه نمیشود و استفاده از درگاههای واسطه خارجی هم میتواند بسیار پر ریسک باشد زیرا درگاههای واسطه معتبر اغلب به ایرانی ها سرویس نمیدهند و آنها که سرویس میدهند هم مسیر مالی روشن و امنی ندارند.
مشخصا نیاز به توضیح اضافی ندارد که پس گرفتن پول به شکل حضوری منطقی نیست. روند ریفاند وجه از طریق نامه نگاری و ایمیل هم بسیار طولانی شده و گاهی هم بی نتیجه میماند.
آنچه ما در یونیفی انجام میدهیم علاوه بر ایجاد مسیر مالی امن برای پس گرفتن مبلغ ریفاند، انجام امور مربوط به آن است و این مسئله هنگامی ارزشمند میشود که بدانید به دلیل همکاری طولانی مدتی که با موسسات مهاجرت تحصیلی داشتهایم مشاوران ما با امور بروکراتیک و اداری دانشگاهها به خوبی آشنا هستند و از تمامی مراحلی که باید انجام شود آگاهی لازم و کافی را دارند.
شما میتوانید در تمامی مراحل تنها با یک تماس و یا ارسال پیام از وضعیت موجود مطلع شوید. تنها کاری که لازم است انجام دهید پر کردن فرم زیر بوده، باقی امور توسط کارشناسان مجرب ما انجام خواهد شد.
سوالات متداول
آیا میتوانم شهریه پرداختی برای یک ترم را به ترم بعد انتقال بدهم؟
این مورد به قوانین دانشگاه شما و زمانی که این درخواست را مطرح کنید دارد. معمولا در صورتی که قبل از تمام شدن بازه ثبت نام در ترم این درخواست را بدهید، با آن موافقت میشود.
در صورتی که به دلایلی به جز ریجکتی ویزا قصد انصراف داشته باشم آیا میتوانم ریفاند شهریه بگیرم؟
امکان بازپرداخت تمام یا بخشی از شهریه ی در صورتی که کلاس ها هنوز شروع نشده باشند یا کمتر ازدو هفته از شروع آن ها گذشته باشد وجود دارد. به این منظور باید یک فرم درخواست ریفاند مانند فرم ریفاند دانشگاه ویینیپگ را پر کنید.
ما در یونیفی این مراحل را برای کاربران انجام خواهیم داد.
Void Check چیست و چرا دانشگاه برای ریفاند شهریه ممکن است آن را از من بخواهد؟
در صورتی که بخواهید مبلغ به حساب شما بنشیند، ممکن است دانشگاه از شما یک Void Check بخواهد. یک چک Void یا باطله چکی است که کلمه void به صورت اریب روی آن نوشته شده باشد تا از آن سو استفاده نشود. چون اطلاعات حساب شما در هر چک چاپ می شود، چک باطل می تواند برای ایجاد پیوند الکترونیکی به حساب بانکی شما استفاده شود.
شما میتوانید خودتان روی یک چک کلمه Void را بزرگ بنویسید. همچنین میتوانید از فرم زیر برای بانک خودتان استفاده کنید:
re-filled Direct Deposit/Pre-Authorized Debit payment form
چقدر طول میکشد مبلغ شهریه به من برگردد؟
دانشگاه پس از دریافت فرم درخواست ریفاند و سایر مدارک، هزینه را به همان روشی که پرداخت انجام شده است به حساب پرداخت کننده برمیگرداند. این ممکن است 3 تا 8 هفته طول بکشد.
ما در یونیفی به محض اینکه پول وارد حساب شد آن را به کاربر برمیگردانیم. شما میتوانید در یونیفی ریالی پرداخت کرده و ریفاند را هم به صورت ریال دریافت کنید.
اگر تعدادی از واحدهای درسی خود را حذف کنم، میتوانم درخواست ریفاند شهریه آن واحدها را داشته باشم؟
معمولا این بازپرداخت شرایطی دارد.
برای مثال شما در بازه زمانی تعیین شده توسط دانشگاه – مثلا قبل از حذف و اضافه- این کار را انجام دهید. همچنین نباید با حذف این واحدها از تعداد واحدهای ترم پاییز و زمستان شما از حداقلی که توسط دانشگاه تعیین شده است کمتر شود.
چرا برای ریفاند گرفتن شهریه باید واحدهایی که برداشتم را حذف کنم؟
زیرا در غیر این صورت سایر دانشجویان نمیتوانند آن واحدها را بردارند و هزینه از شما کم میشود حتی اگر نخواهید در کلاس ها شرکت کنید.
من بازپرداخت شهریه یا دیپوزیت را دریافت کردم اما همان مبلغی که پرداخت کردم نبود. چرا؟
این زمانی اتفاق میافتد که شما به جای دلار کانادا به ارز محلی خود پرداخت را انجام بدهید. ما در یونیفی نهایت سعی خود را میکنیم تا نرخ خدمات را ثابت نگه داریم. با این وجود مقدار بازپرداخت شما بستگی به نرخ ارز دارد. مبلغی که پس میگیرید بر اساس نرخ ارز در روزی است که بازپرداخت انجام میشود.
ریفاند برای پرداخت آنلاین شهریه دانشگاه یا دیپوزیت چگونه است؟
ریفاند از طرف دانشگاه فقط به همان شماره حسابی که پرداخت با آن انجام شده است صورت میگیرد.
ما پرداختهای آنلاین را به ریال از شما دریافت میکنیم و به ریال به شما باز میگردانیم.
بازپرداخت چک ها و سایر روش های غیر آنلاین پرداخت شهریه چگونه انجام میشود؟
اگر خودتان پرداخت را انجام داده باشید، باید از حساب بانکی دولتی کانادا پیگیری کنید. اگر آدرس پستی شما در زمان درخواست بازپرداخت شما خارج از کشور باشد، ما بازپرداخت شما را با چک یا واریز مستقیم به ارز محلی شما صادر میشود.
آیا فرم رسید پرداخت من برای دانشگاه های کانادایی (IMM 5401) هنوز معتبر است؟
بستگی به تاریخ فرم شما دارد.
برای تاریخ ۳۱ مارس ۲۰۱۶ یا قبل از آن: میتوانید در هر زمانی آن را همراه با درخواست خود به عنوان مدرک پرداخت ارسال کنید.
۱آوریل ۲۰۱۶ یا بعد از آن: فرم رسید پرداخت شما پذیرفته نخواهد شد. نحوه پرداخت هزینههای خود را به صورت آنلاین بیابید.
من نمی توانم به حساب پرداخت آنلاین خود برای دریافت یک کپی از رسید پرداخت شهریه خود دسترسی پیدا کنم. چه باید کرد؟
ما در یونیفی رسید را به شما ارائه می کنیم پس نگران نباشید.
اگر خودتان برای یک برنامه به صورت آنلاین پرداخت کردهاید و نمیتوانید رسید را در حساب خود ببینید یا نمیتوانید به حساب خود دسترسی پیدا کنید، با دانشگاه مد نظر تماس بگیرید.
چرا پرداخت آنلاین من در وبسایت دانشگاه قبول نمی شود؟
در صورتی که خودتان وارد درگاه پرداخت دانشگاههای کانادا شداید، ممکن است اطلاعات اشتباهی را وارد کنید یا از کارتی استفاده کنید که آن را قبول ندارند.
پرداخت از طریق یونیفی از طریق همه کارتهای عضو شتاب بانکهای ایران ممکن است.
کارت های بین المللی برای پرداخت:
- کارتهای اعتباری Visa، MasterCard
- American Express
- کارتهای پیش پرداخت و اعتباری JCB
- Visa
- Debit UnionPay و Debit MasterCard
کاربران debit card باید در سیستم بانکداری آنلاین ثبت نام کنند تا هزینههای خود را به صورت آنلاین پرداخت کنند.
هنگام وارد کردن آدرس صورتحساب خود، ابتدا کشور را انتخاب کنید.
اگر خارج از کانادا و ایالات متحده زندگی میکنید، فیلد ایالت/استان و کد پستی را پر نکنید.
جزئیات پرداخت خود را بررسی کنید.
اطلاعاتی که وارد میکنید باید مطابق با آنچه موسسه مالی شما برای حساب شما در پرونده دارد، باشد. صورت حساب خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که جزئیات پرداخت خود را به همین ترتیب وارد میکنید.
گاهی اوقات، زمانی که جزئیات پرداخت شما مطابقت ندارد، موسسه مالی شما مبلغ تراکنش را برای چند روز نگه میدارد. تأخیرها بسته به موسسه مالی شما متفاوت است. برای اطلاعات بیشتر در مورد تعلیق با موسسه مالی خود تماس بگیرید.
من سعی کردم آنلاین شهریه دانشگاه را پرداخت کنم اما عملیات ناموفق بود. چرا از حسابم پول کم شد؟
به طور معمول، بانکها ظرف چند روز یک پرداخت ناقص یا ناموفق را به حساب شما برمیگردانند. با بانک خود تماس بگیرید تا بدانید دقیقاً چقدر طول میکشد.
اگر کارت اعتباری یا حساب بانکی کانادایی نداشته باشم چگونه آنلاین پرداخت کنم؟
اگر کارت اعتباری یا حساب بانکی ندارید، از طریق واریز در یک شعبه بانک پرداخت خود را انجام دهید و رسید را برای یونیفی بفرستید.
اگر قصد دارید خودتان پرداخت کنید، موارد زیر نیز جزو گزینههای شما هستند:
سقف بالاتر را مستقیماً از بانک دریافت کنید
بسیاری از بانکها کارتهای اعتباری پیش پرداخت و ایمن را با محدودیتهای بین ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ دلار در روز ارائه میدهند.
هر بانک قوانین کمی متفاوت برای کارتهای پیش پرداخت و کارتهای ایمن دارد. در بسیاری از موارد نیازی به داشتن حساب در بانک نخواهید داشت.
برای اطلاعات بیشتر با شعبه بانک محلی خود تماس بگیرید.
توصیه های دانشگاه های کانادایی در زمینه پرداخت شهریه از خارج کانادا چه هستند؟
به هیچ وجه از سایتهای ناشناخته کانادایی که در https://www.cic.gc.ca ذکر نشدهاند پرداخت را انجام ندهید.
ما Western Union، MoneyGram یا سایر روشهای پرداخت مشابه را نمیپذیریم. ما هرگز از شما درخواست نمیکنیم که با یکی از این روشها پرداخت کنید. اگر شخصی با شما تماس گرفت و از شما درخواست پرداخت از این طریق کرد، آن را به مرکز مبارزه با کلاهبرداری کانادا گزارش دهید.
آیا شخص دیگری می تواند هزینه های اپلای من را پرداخت کند؟
بله. نیازی نیست که نام روی رسید با نام موجود در برنامه مطابقت داشته باشد. تا زمانی که مبلغ صحیح باشد، ما پرداخت را برای درخواست شما می پذیریم. نکته مهم این است که ریفاند به همان حساب پرداخت کننده برمیگردد.